Autoritățile de reglementare antimonopol ale Uniunii Europene au deschis două investigații asupra Apple legate de App Store și Apple Pay, acuzând faptul că restricțiile impuse de producătorul de iPhone ar putea încălca regulile UE privind concurența, relatează Reuters.

Comisia Europeană va analiza utilizarea obligatorie a sistemului propriu de achiziție în aplicațiile Apple și restricțiile privind capacitatea dezvoltatorilor de a informa utilizatorii de iPhone și iPad despre alte posibilități de cumpărare mai ieftine în afara aplicațiilor.

Totodată, autoritățile europene vor demara o investigație referitoare la  termenii, condițiile și alte măsuri pentru integrarea Apple Pay în aplicațiile și site-urile comerciale pentru iPhone și iPad.

Apple a reacționat la anunțul Comisiei, considerând acuzațiile nedrepte:  “Sunt reclamații fără bază reală venite de la o mână de companii care doresc pur și simplu o tură gratis și nu vor să joace după aceleași reguli ca toți ceilalți.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday