Comisia Europeană a constatat că principalele activități ale companiei Orange România sunt legate de telecomunicațiile mobile, în timp ce Telekom Romania Communications (TKR) își desfășoară activitatea, în principal, în domeniul telecomunicațiilor fixe și al televiziunii. TKR este controlată indirect de Deutsche Telekom (DT) și deține și o participație minoritară de 30% la Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), unul dintre cei patru operatori principali de telefonie mobilă prezenți în România. Acest pachet va fi însă cesionat de Orange către Hellenic Telecommunications Organisation S.A. (OTE Grecia), astfel încât concurența de pe piața telefoniei mobile să nu fie afectată.

În plus, Comisia a investigat potențialele probleme de concurență pe alte piețe, așa cum ar fi piața furnizării de servicii convergente fixe și mobile (FMC) și a constatat că entitatea rezultată în urma concentrării s-ar confrunta în continuare cu o concurență semnificativă din partea altor părți, iar clienții ar dispune de soluții alternative suficiente. În special în ceea ce privește serviciile FMC, Comisia a conchis că tranzacția ar aduce beneficii, permițându-i entității rezultate să ofere acest tip de servicii într-un mod mai eficient.

Sursă: Comisia Europeană.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday