Purtătorul de cuvânt Dana Spinant a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că 54,7% dintre cetățenii UE au fost complet imunizați. Obiectivul Comisiei este de a vaccina 70% dintre adulți în această vară.

La începutul acestei săptămâni, Uniunea Europeană a depășit SUA în ceea ce privește numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin, cu 81 de doze administrate la 100 de locuitori. 

Totuși, rata de vaccinare diferă drastic de la un stat la altul. În Olanda și Finlanda peste 82%, respectiv 78% dintre adulți au fost vaccinați cu schema completă. La polul opus, în România doar 31% dintre persoane au primit ambele doze de vaccin, iar în Bulgaria mai puțin de 20% dintre locuitori au primit măcar prima doză de ser anti-Covid. 

Tot astăzi, Comisia Europeană anunță că va livra peste 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid către țările sărace, până la finalul anului, majoritatea prin cadrul programului COVAX al OMS. 

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday