Comisarul Stella Kyriakides precizează că “UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populația adultă a UE”, astfel că cere autorităților române să accelereze efortul de vaccinare, având în vedere că doar 30% din populația adultă a fost vaccinată complet.

Comisarul european transmite că varianta Delta a coronavirusului va circula cel puțin până la finalul verii, iar aceasta constituie “un risc major pentru persoanele nevaccinate”, motiv pentru care UE va colabora strâns cu statele membre pentru a se asigura că acestea își ating obiectivele în teritoriu.

“Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România”, a precizat Stella Kyriakides.

Aceasta se va întâlni, vineri, cu ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, la București, unde vor discuta despre Strategia UE privind derularea campaniei naționale de vaccinare în România.  Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești, judeţul Dâmboviţa și de o conferință de presă. 

Sursa: Comisia Europeană

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday