Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, cere Guvernului Dăncilă să reconsidere legislaţia recentă privind sistemul judiciar, conform unui interviu publicat de ziarul german Die Welt.

Vera Jourova a afirmat că recentele modificări aduse Legilor Justiției pun în pericol independența judecătorilor și procurorilor. 

“În plus, toate aceste schimbări subminează încrederea cetățenilor în sistemul judiciar”, a mai spus comisarul. Aceasta a mai adăugat că Guvernul de la Bucureşti ar trebui să își regândească planurile privind reforma Justiției”.

De asemenea, Die Welt scrie despre protestele ce au avut loc în țară în ultimele zile: „Protestele împotriva guvernului au condus la ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Sute de oameni au fost răniți. Președintele României, Iohannis, a condamnat operațiunea poliției ca fiind disproporționată.”

Publicația subliniază faptul că doar câțiva protestatari au fost violenți, în timp ce majoritatea au demonstrat pașnic, însă 450 de persoane au fost rănite în urma protestelor după ce jandarmii au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene”. Publicația notează, de asemenea, că „ministrul de Interne, Carmen Dan, a justificat metodele agresive ale forțelor de ordine și a vorbit despre ”huliganii periculoși” care au atacat autoritatea statului.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday