Comisia Europeană se teme că producătorii de automobile din Germania vor încerca să exporte vechile mașini diesel în țările din Europa de Est, a declarat comisarul pentru industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit Reuters. 

Constructorii auto germani și guvernul au încheiat săptămâna trecută un acord pentru reducerea poluării de la vehiculele diesel. Guvernul a cerut constructorilor de automobile să ofere proprietarilor stimulente comerciale și soluții hardware. Reuters amintește că nu toate fabricile de automobile s-au angajat în modernizări, deoarece soluțiile hardware ar costa miliarde de euro.

Cei mai mulți au spus că soluția ar trebui să fie aceea de a încuraja proprietarii de autovehicule să comercializeze modelele lor diesel mai vechi pentru vehicule mai noi.

,,Exporturile ar însemna direcționarea problemei calității aerului dinspre vest către est. Ar trebui să fie clar determinat ce se întâmplă cu vehiculele uzate și prost ajustate. Problema este europeană, nu națională.”, a declarat Bienkowska.

Amintim că potrivit ultimelor statistici, peste 78% dintre mașinile înmatriculate în primele șapte luni în România au fost second-hand.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday