Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, este de părere că proiectul european se află „în pericol de moarte” din cauza unor adversari din interiorul și exteriorul UE, scrie Politico.

Oettinger a subliniat faptul că „Unii din interiorul Europei doresc să slăbească sau chiar să distrugă proiectul – Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei”.

El a adăugat că UE este expusă riscului și din cauza unor autocrați ce recurg la războaie şi agresiuni, amintindu-i pe preşedintele rus Vladimir Putin și pe cel turc Recep Tayyip Erdogan, dar și pe „chinezul inteligent”.

Oettinger a mai spus că guvernul Germaniei nu arată suficient entuziasm pentru UE, mai ales când vine vorba de buget. El a spus că ministrul social-democrat al finanțelor, Olaf Scholz, este „un trezorier mai strict în această privință” decât predecesorul său conservator, Wolfgang Schäuble.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday