Incidentul a avut loc în regiunea Catatumbo din Columbia, aproape de granița cu Venezuela, iar președintele Ivan Duque era însoțit la bordul elicopterului de ministrul Apărării, de cel de Interne, dar și de un guvernator. Anterior incidentului în care a fost implicat președintele, o mașină capcană a explodat lângă o bază militară, rănind 44 de persoane, inclusiv doi consilieri militari americani.

Potrivit autorităților, cele zece persoane arestate sunt foștii lideri ai Forțele Armate Revoluționare Columbiene (FARC). Trei au participat la planificarea și executarea ambelor atacuri, în timp ce un altul este căpitan de armată pensionar, a declarat procurorul general Francisco Barbosa.

Ordinele pentru efectuarea atacurilor au venit de la foștii lideri FARC care operează din Venezuela, a declarat ministrul Apărării, Diego Molano, în timpul unei conferințe de presă. Potrivit ministrului, incidentele au demonstrat că guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro adăpostește teroriști: “Este clar că aceste atacuri împotriva președintelui, împotriva brigăzii 30, au fost planificate din Venezuela“.

Guvernul columbian l-a acuzat și în trecut pe Maduro că a închis ochii cu privire la prezența rebelilor columbieni pe teritoriul țării sale. La rândul său, Maduro a declarat că Venezuela este „victima criminalilor din Columbia”.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday