Secretarul adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a susținut o declarație de presă după referendum, în care a afirmat că “Acest referendum este un eşec al românilor şi al României”.

“Acest referendum nu a fost asumat de nimeni. Sunt niște aberații care s-au auzit în ultima perioadă. Dacă vorbim despre boicotul opoziției, putem spune că toate această acțiune are un efect advers. Nu numai că nu le-a ieșit. Inclusiv cum s-a comportat Iohannis, de parcă nu era președintele țării. Nu e posibill să nu ieși să ceri românilor să voteze sau să nu ieşi să spui că vei veni la vot.

Uitați ce cozi au fost în diaspora. Este halucinant modul care s-au comportat în secțiile de vot. Au făcut tot ce este posibil omenește să împiedice un demers cetățenesc.

Suntem un partid iubit de români. Vreau în numele PSD să mulțumesc presei din România pentru campania de informare din ultimele două săptămâni. Vreau să mulțumesc în același timp, membrilor de partid, simpatizanților care au dat curs cererii de ieșire la vot, și au făcut-o în număr mare. Au fost mulți care au votat.

Nu a fost un referendum politic, nu a fost politic asumat. Și-au bătut joc de familia romană, de Biserică, de democrație. Dacă ei cred că vor convinge cu astfel de mesaje poporul român, atunci se înșeală. O să se dea rezultate. Cred că va fi un procent copleșitor pentru da, ceea ce e un mesaj important pentru întreaga lume. Eu cred că e eșecul românilor în general.

Trebuie ținut cont de numărul mare de români care au ieșit la vot. Faptul că nu au fost la vot, indiferent de faptul că 95% au votat da, nu e suficient. PSD nu își asumă. Dacă PSD își pornea motoarele, probabil apăreau afișe cu “PSD îndeamnă să votezi DA”. Noi am fost aleși în 2016 de 3,6 milioane de români. Acum au ieșit patru milioane.

Este un eşec al românilor şi al României în general, era o chestiune importantă, poate nu a fost suficient două săptămâni pentru campania de promovare, trebuiau mai multe dezbateri.“, a declarat Codrin Ștefănescu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday