Codrin Ștefănescu a declarat la Antena 3 că proiectul amnistiei și grațierii va fi asumat de PSD și a precizat că nu știe dacă va fi sub formă de lege sau de ordonanță. Reacția vine la câteva ore după ce Klaus Iohannis a făcut un apel ca PSD să renunțe la ideea unei astfel de ordonanțe, pentru că ar declanșa ,,o criză politică profundă”.

,,PSD și ALDE, coaliția de guvernare, va duce la capăt toate Legile Justiției, modificările Codului Penal. Tot ce am promis vom face și, într-un final, cu siguranță ne vom asuma și ordonanța de amnistie și grațiere – nu știu sub ce formă: formă de lege sau formă de ordonanță”, a spus Ștefănescu.

De asemenea, el a declarat că aceste legi nu sunt pentru Liviu Dragnea: ,,Legile pe care le facem nu sunt pentru Liviu Dragnea. Legile sunt pentru zeci de mii de români și zeci de mii de familii de români călcate în picioare de un sistem odios pe care el îl protejează în fiecare zi prin tot ce face”.

Liviu Dragnea declara în urmă cu câteva zile că nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre o ordonanță de amnistie. ,,Sunt absolut convins că nu se va adopta”, spunea liderul PSD.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday