Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabilă de astăzi, ora 10:00, până mâine dimineață, la ora 03:00.

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40-60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Totodată, un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat în vigoare astăzi, fiind valabil până luni, 1 august, ora 10:00, în peste 20 de județe ale țării.

Astfel, se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday