Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, până duminică dimineața la ora 10:00. Sunt vizate județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș. Va ninge abundent (35-50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare Cod Glaben de ploi, ninsori și viscol, tot până duminică dimineața, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali. 

Vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ANM mai informează că, local și temporar, vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday