Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 5 august, ora 18 – 06 august, ora 10, în județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-50 l/mp și izolat de peste 70-80 l/mp.

În același interval de timp este în vigoare și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei. Se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Meteorologii mai precizează că, pe parcursul zilei de duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday