Avertizarea Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă de astăzi de la ora 16 și până vineri dimineață la ora 6. Meteorologii au prognozat vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de 80-90 de kilometri pe oră, grindină, fulgere, precum și averse torențiale de 35-50 de litri pe metru pătrat, care vor depăși, pe alocuri 70-80 de litri.

Atenționarea Cod Galben intră în vigoare astăzi la ora 14 și expiră vineri la ora 23. În acest interval, pentru județele vizate a fost anunțată instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, fulgere, vijelii și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-40 de litri pe metru pătrat.

În paralel, pentru jumătatea de est a țării, conform hărții de mai jos, meteorologii au anunțat un val de căldură, disconfort termic și caniculă, pentru astăzi și mâine:”Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales în regiunile extracarpatice”, încheie ANM.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday