Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, valabilă vineri și sâmbătă (22-23 iulie). În Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Muntenieinord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade. Prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat în restul țării, valabil de vineri și până duminică. În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

De asemenea, meteorologii au emis un alt Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabil mâine, 21 iulie. În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. 

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă a declarat înaintea unei ședințe de Guvern că va fi activată o celulă de criză destinată monitorizării și prevenirii efectelor produse de temperaturile foarte ridicate, la nivelul Centrului de Coordonare a Intervenției din cadrul DSU. “Vom avea o întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgență, ce va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele județene și toate instituțiile guvernamentale un pachet de măsuri pentru informarea populației, identificarea persoanelor vulnerabile și stabilirea de măsuri speciale pentru acestea”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday