Avertizarea Cod Portocaliu de disconfort termic accentuat și caniculă este valabilă între 13 iulie – 14 iulie și vizează județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Conform meteorologilor, disconfortul termic va fi accentuat, temperaturile maxime vor fi în general de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie precizează că, în cea mai mare parte a țării, disconfortul termin va fi ridicat și în următoarele zile.

Avertizarea Cod Galben este valabilă în același interval. Meteorologii precizează că valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Totodată, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi canicălă.

“În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice”, transmite ANM. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday