Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de precipitații. În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor predomina ploile ce vor acumula peste 20/30 de litri pe metru pătrat, în timp ce în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă, local consistent.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 decembrie, ora 08:00 – 13 decembrie, ora 10:00
Zone și fenomene vizate: nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei – 
ploi importante cantitativ;

Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m – ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol

      În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

      Notă: Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday