Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și  intensificări ale vântului valabil din această seară de la ora 23:00 până mâine la ora 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h. La altitudini de peste 1.500 m, vor fi rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare de vreme deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative, precipitații moderate cantitativpredominant ninsori și intensificări ale vântului, începând din această seară de la ora 21.00 și până pe 8 aprilie la ora 10.00. Astfel, începând din această noapte în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ. Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday