Administrația Națională de Meteorologie anunță începând de duminică ora 22:00 intră în vigoare un cod galben de vreme rea pentru mare parte din țară, cu interval de valabilitate diferit în funcție de regiune.

Până luni la ora 10:00 este în vigoare codul galben de precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, în Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei. În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h.

De asemenea, până luni la ora 22:00 vor fi ninsori în general moderate și se va depune strat de zăpadă în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei. În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45-55 km/h, în special în sudul Moldovei.

De luni ora 3:00 până la ora 18:00 vor fi intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

ANM notează și că local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday