Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până mâine dimineață la ora 06:00, în jumătatea vestică a țării. 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp. Meteorologii mai precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Totodată, ANM a emis și o avertizare de Cod Galben de intensificări susținute ale vântului în tot estul țării, valabil mâine, 18 mai, în intervalul orar 06:00 – 21:00. 

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55-70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona înaltă 90-00 km/h.

“Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă”, au mai precizat meteorologii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday