Coaliția condusă de Statele Unite a efectuat luni o operațiune specială în Siria, care a vizat un important lider al Hurras al-Din, o organizație teroristă afiliată Al Qaeda, potrivit unui comunicat al Comandamentului Central al SUA.

SUA sunt ”foarte încrezătoare” că lovitura, efectuată cu o dronă, l-a ucis pe Abu Hamzah al Yemeni, a declarat pentru CNN un oficial american. Al Yemeni călătorea singur pe o motocicletă în Providence Idlib, în ​​nord-vestul Siriei, când a fost atacat.

În urmă cu două săptămâni, coaliția condusă de SUA a arestat un lider senior al ISIS în Alep, în nordul Siriei. SUA l-au identificat pe deținut ca fiind Hani Ahmed al-Kurdi, un producător de bombe cu experiență care a ajuns să devină unul dintre liderii de top ai ISIS în Siria. SUA consideră că acesta este ”responsabil pentru coordonarea activităților teroriste în regiune”.

Reamintim, în luna februarie, forțele speciale ale SUA au lansat un raid cu elicoptere în provincia siriană Idli, din nord-vestul țării. În urma acestei operațiuni, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, liderul ISIS, a fost ucis. Acesta devenise conducătorul grupării în 2019, după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a sinucis în momentul în care era pe punctul de a fi capturat de americani. Acum, organizația este condusă de Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi, al treilea lider din istoria ISIS, însă informațiile despre trecutul său sunt foarte limitate.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday