În cadrul ședinței din această dimineață, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus o serie de măsuri antiepidemice pentru angajații din cadrul autorităților sau companiilor care dețin infrastructuri critice, în vederea prevenirii tulburării activității acestora, în contextul valului cinci de pandemie. Autoritățile nu au detaliat ce instituții sau companii se încadrează în această categorie și nici numărul angajaților care vor fi testați, dar au dat ca singur exemplu Centrala de la Cernavodă.

Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate“, se arată în hotărârea CNSU adoptată.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a explicat ulterior, în detaliu, operatorii economici vizați de măsură:Orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un impact major în plan economico -social, la nivel micro și macro regional. Cu titlu de exemplu, Centrala de la Cernavodă este infrastructura critică“.

Autoritățile au transmis, de asemenea, că nu există o listă publică de operatori economici vizați.

Tocmai de aceea am dat cu titlu de exemplu centrala de la Cernavodă. În principiu, infrastructura critică înseamnă rețeaua de gaze și electricitate a țării, rețeaua de conducte de transport a petrolului, terminalele portuare pentru hidrocarburi, hidrocentrale și asa mai departe“, a explicat CNSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday