Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus ca ceremoniile dedicate zilei de 1 decembrie – Ziua Națională – să se poată desfășura cu până la 400 de participanți în București și cu maximum 200 în municipii. Masca de protecție și menținerea unei distanțe de un metru între participanți vor fi obligatorii.

Ordinul CNSU reglementează desfășurarea ceremoniilor oficiale și la sediul instituțiilor centrale și locale, tot cu limitări de capacitate și măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Vor putea lua parte la parade și celelalte evenimente numai persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală.

De asemenea, CNSU propune prelungirea restricției de circulație pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală, până la modificarea măsurii respective printr-o nouă hotărâre.

CNSU a mai stabilit și desfășurarea competițiilor sportive și a spectacolelor cu spectatori, în limita a 30% din capacitatea spațiilor și arenelor. Publicul va sta distanțat și va purta masca de protecție și trebuie să dețină certificatul verde.

CNSU a avizat și ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății în baza căruia școlile își vor desfășura activitatea în format fizic în localitățile cu rata de incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a cadrelor didactice. Pentru urmărirea răspândirii coronavirusului, elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, cu teste de salivă, care vor putea fi administrate fie la școală de către personalul medical sau cel special instruit, fie acasă, de către un părinții și tutorii legali.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) mai trebuie aprobată în ședința de guvern.

Documentul complet:

HCNSU Nr 105 Din 19 11 2021 Final

Sursa foto: Timur Konev | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday