Aceeași măsură este valabilă și pentru clasele de elevi cu nevoi speciale. Astfel, Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) arată că:

  • este permisă participarea la orele de curs, cu prezență fizică, a elevilor cu cerințe speciale, în toate unitățile de învățământ din localitățile unde nu este instituită carantina zonală;
  • este permisă participarea la orele de curs, cu prezență fizică, ”a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localitățile în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”;
  • permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale.

CNSU arată că Ministerul Educației și cel al Sănătății sunt abilitate să modifice un ordin comun pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ, în noile condiții.

După vechiul ordin, cursurile trebuiau reluate după trei scenarii, în funcție de rata de incidență. În scenariul I (incidență sub un caz la mia de locuitori) toți elevii și preșcolarii participau în format fizic la cursuri. La o incidență între unu și trei cazuri la mie, puteau merge la ore în format fizic preșcolarii, elevii din clasele I-IV și din anii terminali. În scenariul trei, la o incidență de peste trei cazuri la mia de locuitori, ar fi participat la cursuri în format fizic preșcolarii și elevii din clasele primare.

Comunicatul integral:

Hot 25

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday