Topul CNN nu este argumentat, dar este însoțit de imagini, comentate. Despre Munții Apuseni, editorii scriu că reprezintă o regiune unde turiștii pot avea parte de “o vacanță ideală de vară, cu temperaturi mai răcoroase și poteci pustii”. Lanțul muntos cu relief carstic din Transilvania este o subdiviziune a Carpaților Occidentali, iar cel mai înalt vârf este Vârful Bihor (1.849 de metri). Apusenii adăpostesc peste 400 de peșteri naturale.

Sursa foto: Cristian Duminecioiu | Dreamstime

Pe primul loc, jurnaliștii americani au plasat muntele Picos de Europa din nordul Spaniei, despre care spun că este “adesea trecut cu vederea” în mod nemeritat. 

Sursa foto: Vvvita | Dreamstime.

Locul doi este ocupat de insula Lofoten din Norvegia, un arhipelag pitoresc cu peisaje impresionante și distinctive, munți, deschidere la mare, golfuri și plaje. De aici poate fi observată foarte bine Aurora Boreală, un fenomen optic vizibil pe cerul nocturn al zonelor polare.

Sursa foto: Biletskiy | Dreamstime

Orașul antic greco-roman Efes din Turcia se regăsește pe locul patru în clasament. CNN îl numește “cel mai complet oraș clasic din Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase”. Orașul a fost întemeiat în secolul XI înainte de Hristos, de către coloniștii ionieni. 

Sursa foto: Elvira Kolomiytseva | Dreamstime

Pe locul cinci se află orașul Avignon din sudul Franței, care, cu o populație de mai puțin de 100 de mii de locuitori și cu faimosul pod medieval peste Ron, Saint Benezet, “dispune de o bogăție surprinzătoare de atracții istorice și culturale”.

Sursa foto: Dmytro Surkov | Dreamstime

Următoarele destinații din clasamentul CNN:

 1. Lisabona, Portugalia
 2. Peninsula Dingle, Irlanda
 3. Plovdiv, Bulgaria
 4. Pompei, Italia
 5. Atena, Grecia
 6. Salzburg, Austria
 7. Henne Strand, Danemarca
 8. Bruges, Belgia
 9. Düsseldorf, Germania
 10. Wrocław, Polonia
 11. Groningen, Olanda
 12. Cairngorms, Scoția

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday