Un astfel de test implică de regulă o rachetă lansată de la sol care lovește un satelit, creând astfel un câmp mare de resturi care orbitează la rândul său în jurul Pământului, dacă nu se prăbușesc în atmosferă. Potrivit informațiilor CNN, o rachetă de la sol a fost lansată asupra unei ținte de pe orbită în acest weekend. Comandamentul Spațial al SUA a confirmat că a avut loc un “eveniment generator de resturi” cu potențial periculos, dar nu a oferit alte detalii și nici nu a menționat Rusia. Doi oficiali americani au declarat pentru CNN că Departamentul de Stat se pregătește să emită o declarație în curând, pentru a detalia incidentul.

Lucrăm activ pentru a caracteriza câmpul de resturi și vom continua să ne asigurăm că toate națiunile care navighează în spațiu au informațiile necesare pentru a manevra sateliții, dacă sunt afectați, a confirmat un purtător de cuvânt al Comandamentului Spațial.De asemenea, colaborăm cu autoritățile, inclusiv cu Departamentul de Stat și NASA, cu privire la aceste informații și vom oferi o actualizare în viitorul apropiat”.

Potrivit agenției spațiale a Rusiei, ROSCOSMOS, luni, echipajul de la bordul Stației Spațiale Internaționale a trebuit să-și îmbrace rapid costumele spațiale și să se pregătească de un eventual impact cu resturi spațiale, dar nu este clar dacă această alertă a avut legătură cu testul recent al armatei ruse.

Sursa: CNN.

Sursa foto: Ilkin Guliyev | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday