Pe 6 ianuarie 2021, Kamala Harris a trecut la câțiva metri de o bombă artizanală aflată lângă o bancă din afara sediului Comitetului Național Democrat (DNC), potrivit unor declarații în exclusivitate obținute de CNN. Bomba a rămas în acel loc timp de două ore, înainte să fie descoperită, iar ulterior, un alt dispozitiv a fost găsit în apropierea sediului Partidului Republican.

Această dezvăluire, neraportată anterior, demonstrează din nou capacitățile limitate pe care le-au avut forțele de ordine în timpul asediului, când Capitoliul a fost luat cu asalt de mii de protestatari, o mare parte dintre aceștia reușind să intre în clădire.

Conform informațiilor CNN, Harris a intrat în sediul DNC din Washington în jurul orei 11:30 (ora locală), după ce își parcase automobilul foarte aproape de locul unde a fost găsită bombă. Prezența ei la sediu nu a fost cunoscută decât la începutul acestei luni, când au devenit publice detalii despre evacuarea ei la câteva minute după descoperirea materialului exploziv, respectiv la ora 20:14.

Deși Harris și Joe Biden nu depuseseră la acel moment jurământul, li se oferise protecție din partea Serviciului Secret după alegeri. Faptul că Harris a fost atât de aproape de un potențial pericol pentru o perioadă de timp îndelungată ridică întrebări suplimentare cu privire la măsurile de securitate aplicate pentru a o proteja.

Cele două clădiri ale Partidului Democrat și Republican sunt la mai puțin de un kilometru una față de cealaltă și la o mică distanță de Capitoliu. În plus, bombele au fost descoperite în jurul orei 19:45 și 20:07, aproximativ în același timp când susținătorii lui Trump au atacat ​​Capitoliul. Bombele au fost dezamorsate în condiții de siguranță de către roboți, iar până acum, nimeni nu a fost acuzat de instalarea lor. FBI continuă să caute un suspect pe care l-a identificat în mai multe filmări difuzate anul trecut.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday