CNN scrie că imaginile din satelit au fost distribuite pe surse de către oficialii serviciior de informații americane. Analiștii spun că acestea par să pună la îndoială dorința Coreei de Nord de a-și abandona programul de arme nucleare.

Imaginile au fost realizate de Planet Labs Inc. din San Francisco și analizate de cercetători de la Institutul Middlebury pentru Studii Internaționale (MIIS) din Monterrey. Acestea arată că Phenianul încheie lucrările de la Institutul de Materiale Chimice, despre care cercetătorii spun că se află în oraşul nord-coreean Hamhung: „Institutul de Materiale Chimice pare că are o singură funcţie şi anume să fabrice componente pentru programul lor de rachete balistice”, a declarat pentru CNN David Schmerler, un cercetător de la MIIS.

Directorul Programului de Nonproliferare din Asia de Est de la MIIS, Jeffrey Lewis, a spus că cea mai mare parte a fabricii a fost construită în luna mai, după summit-ul lui Kim cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in dar înainte ca el să se întâlnească cu Trump: „Kim nu s-a oferit niciodată să se dezarmeze. Nici măcar o dată. El se înarmează”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday