Avocatul personal al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, a spus familiei și prietenilor că este dispus să coopereze cu anchetatorii federali pentru a atenua presiunea asupra lui și a familiei sale, conform unor surse CNN.

Cohen și-a exprimat nemulțumirea cu privire modul în care a fost tratat de către președinte, care și-a redus din relațiile cu Cohen, dar și comentarii din partea avocatului președintelui, Rudy Giuliani. Acestea l-au făcut să  se simtă izolat și să fie deschis spre cooperarea cu FBI.

  Întrebat de reporteri vineri, dacă ar fi îngrijorat de faptul că Michael Cohen ar putea coopera cu anchetatorii, Trump a spus: “Nu am făcut nimic rău, nimic nu este în neregulă”. El a mai declarat că nu a vorbit cu Cohen “de multă vreme”, adăugând: “Mereu mi-a plăcut Michael și este o persoană bună”.

  Cohen este cercetat de către biroul procurorului general al SUA pentru tranzacțiile financiare personale, inclusiv plata pe care a făcut-o pentru vedeta porno Stormy Daniels în numele lui Trump înainte de alegeri. Presiunea asupra lui Cohen a început din aprilie, când agenții FBI au făcut percheziții în casa acestuia, în birouri și în camera de hotel, confiscând dispozitive electronice și cutii cu acte.

  Cohen nu s-a întâlnit cu procurorii pentru a discuta. În prezent, el caută noi avocați cu scopul de a găsi o echipă juridică experimentată, care să apară în fața judecătorilor din Districtul de Sud din New York și să colaboreze cu biroul de avocați al SUA din Manhattan, informa CNN la începutul acestei săptămâni. Dacă Cohen ar coopera cu anchetatorii, nu este clar ce informații specifice ar oferi. Avocatul a lucrat timp de un deceniu în cadrul organizației Trump și s-a implicat, printre altele, în discuțiile pentru inaugurareaunei clădiri Trump Tower în Moscova.

  Avocații lui Cohen trebuie să finalizeze revizuirea a 3,7 milioane de dosare confiscate în raidul FBI. O persoană familiarizată cu acest proces a declarat că avocatul lui Cohen va respecta termenul limită. Acesta din urmă a refuzat să comenteze.

 https://edition.cnn.com/2018/06/15/politics/michael-cohen-cooperation-federal-investigators/index.html

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday