Update ora 15: Restricția este prelungită până la ora 16. 

“Se prelungeşte cu 2 ore intervenţia şi restricţia pe Transfăgărăşan. În urma exploziei a căzut o bucată foarte mare de stâncă pe şosea, care trebuie aruncată şi ea în aer jos, pe carosabil”, conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri Braşov, Robert Elekes.

Știrea inițială.

Traficul este oprit luni pe Transfăgărășan, între orele 10-14, deoarece o echipă pirotehnică detonează o stanca ce pune în pericol traficul rutier, transmite Poliția Română.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe 13.08.2018, în intervalul orar 10:00-14:00, circulaţia rutieră va fi oprită pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Cârtişoara, kilometrii 129+500 – 138+500, judeţul Sibiu, pentru desfăşurarea unei acţiuni pirotehnice de derocare cu exploziv a stâncilor care prezintă risc de desprindere şi pun în pericol traficul rutier, se arată în comunicatul Poliției. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu transmite că “Măsura a fost luată la ultima ședință extraordinară, când s-au votat hotărârile privind intervenția de urgență pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase la nivel județean din lunile iulie și august 2018, revărsări de torente și scurgeri de apă de pe versanți”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday