• În luna octombrie 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut atât față de luna precedentă cu 1,6%, cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 0,1%. 
  • Creșteri au înregistrat în octombrie față de septembrie: industria extractivă +12,6%, industria bunurilor de folosință îndelungată +5,2%, industria bunurilor de capital +3,0%, industria bunurilor intermediare +2,3%, industria energetică +1,3%
  • Cea mai importantă scădere a înregistrat-o industria bunurilor de uz curent, -3,2%.
  • În perioada în perioada ianuarie – octombrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 8,6%.
  • Cele mai importante scăderi ale cifrei de afaceri au fost în industria extractivă (-12,4%) și industria prelucrătoare (-8,5%). 
  • Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică -34,1%, industria bunurilor de capital -10,9%, industria bunurilor intermediare -4,4%, industria bunurilor de uz curent -2,6%
  • Creștere a fost în industria bunurilor de folosință îndelungată, +2,1%. 
  • Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 4,7%, datorită creșterilor înregistrate în: industria bunurilor de capital (+6,3%), industria bunurilor intermediare (+3,0%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (+1,9%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,6%. Față de octombrie 2019 comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 6,0%. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în industria bunurilor de folosință îndelungată (+27,3%).
  • În primele zece luni din 2020 comparativ cu același interval din 2019 comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut pe ansamblu cu 7,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (-11,4%), industria bunurilor de capital (-8,2) şi în industria bunurilor intermediare (-6,7%). Industria bunurilor de folosință îndelungată a crescut cu 21,6%. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday