• În luna iulie 2021, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut cu 1,7% față de luna precedentă.
  • Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cifra de afaceri a crescut cu 13,6%. Totodată, în primele șapte luni, avansul este de 23,9% comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în condițiile în care industria prelucrătoare a crescut în acest interval cu +24,2%.
  • Totuși, industria prelucrătoare (care include și industria auto, exportatoare) și-a domolit creșterea de la începutul anului, fiind cel mai probabil afectată de criza microcipurilor. A scăzut în iulie față de iunie cu -2%.

  • Datele oficiale arată că, în termeni de volum, în primele șapte luni din 2021, producţia industrială a scăzut cu -1% (serie ajustată) față de aceeași perioadă din 2020, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-3,1%), industria prelucrătoare (-1,5%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1%).
  • În primele șapte luni, producţia industrială a crescut cu +15,1% (ajustat), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, nu a reușit să recupereze integral căderea din primele șapte luni din 2020.

Sursa grafic/date: INS

Foto: Orientaly | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday