Datele INS arată că:

  • în luna octombrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,3%, cât și ca serie ajustată (în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate) cu 1,8%;
  • faţă de octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 4,1%, cât şi ca serie ajustată cu 5,7%;
  • în primele zece luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de primele zece luni de anul trecut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată cu 2,0%.

Creșterea din octombrie 2020 față de octombrie 2019 (serie ajustată) se datorează vânzărilor de produse nealimentare (+14%) şi celor alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%), față de o creștere media a prețurilor de 2,2%, în ultimele 12 luni.

Încasările benzinăriilor au scăzut cu 9,1%, atât din cauza reducerii consumului, dar și ca urmare a reducerii prețurilor.

Sursă: comunicat oficial

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday