Având în vedere că videoclipul piesei “Smells Like Teen Spirit”, lansat acum 31 de ani, a acumulat peste 1,4 miliarde de vizualizări pe YouTube, chitara albastră Mustang Fender din 1969 este, fără îndoială, una dintre cele mai faimoase din istoria rockului, dar și una dintre chitarele preferate ale artistului, a declarat Martin Nolan, director executiv al casei de licitații Julien’s Auctions.

Chitara vine cu carcasa ei originală și, de asemenea, și cu cureaua originală, lucruri foarte importante pentru colecționari pentru a recunoaște autenticitatea instrumentului, a spus Nolan, care a menționat că chitara a aparținut familiei după moartea lui Cobain în 1994.

Chitara Cobain este obiectul vedetă în licitația Music Icons, care are loc la New York și online în perioada 20-22 mai. Potrivit directorului, casa de licitații a estimat în mod conservator o gamă de prețuri pentru chitară cuprinsă între 600 de mii și 800 de mii de dolari, dar a sugerat că aceste sume ar putea fi depășite. 

Licitația include și alte articole, inclusiv o lucrare artistică originală realizată de Kurt Cobain care îl înfățișează pe Michael Jackson, estimată la 40 de mii de dolari. De asemenea, va mai fi vândută și una dintre mașinile lui Cobain, un Dodge Dart din 1965, estimat la 600 de mii de dolari. O parte din încasări va merge către o organizație de caritate pentru sănătate mintală, a mai precizat casa de licitații.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday