Cel puțin 53 de persoane au fost arestate de forțele de ordine după ce au izbucnit violențe în timpul unui protest tăcut împotriva legislației de securitate națională. Controversata lege, contestată de majoritatea populației Hong Kong-ului, este discutată de Comitetul Permanent al Congresului Național Al Poporului (grup condus de partidul comunist chinez), într-un congres de trei zile, care a început duminică. 

https://www.facebook.com/HongKongPoliceForce/posts/3296585343762740

Legea securității, care va schimba statutul special al provinciei, descurajează discursurile, protestele și reacțiile critice exprimate de mass-media împotriva guvernul chinez, amenință presa independentă și opoziția democratică a teritoriului. Legea îngrijorează activiștii democrației din Hong Kong și guvernele străine cu privire la faptul că Beijingul vrea să restrângă autonomia promisă când Marea Britanie a înapoiat teritoriul Chinei în 1997. Miniștrii de externe din Grupul celor 7 au cerut Chinei să renunțe la lege, spunând că aceasta ar submina autonomia teritoriului.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat vineri că Statele Unite vor impune restricții de circulație împotriva „oficialilor chinezi responsabili de îngrădirea libertăților în Hong Kong”.

Surse alternative: Reuters, France24, The New York Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday