Guvernele locale din cel puțin cinci provincii au informat părinții că toți minorii cu vârste mai mari de trei ani vor trebui să fie vaccinați. Decizia a fost luată după ce în anumite regiuni au început să apară focare de coronavirus. De exemplu, Comisia pentru Sănătate a identificat patru cazuri de transmitere locală în Gansu și 19 în Mongolia Interioară (regiune autonomă). În Gansu, regiune dependentă de turism, au fost închise toate atracțiile, iar în Mongolia Interioară a fost restricționată circulația persoanelor.

Până în prezent, China a vaccinat cu ambele doze peste 1,07 miliarde de locuitori și a redus puternic răspândirea virusului, prin programele de izolare, carantinare și testare a celor infectați și a contacților. Cele mai utilizate seruri sunt de fabricație națională, Sinovac și Sinopharm, dar comunitatea medicală a țării s-a limitat să spună că oferă protecție și în fața variantei Delta, nespecificând în ce măsură. Deși cele două formule au fost autorizate și pentru categoria de vârstă 3-12 ani încă din august, ele nu au fost folosite până acum.

Țara asiatică este preocupată și de organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc în februarie 2022 la Beijing. În acest sens, urmărește să țină sub control răspândirea virusului și a decis ca publicul spectator, format numai din cetățeni chinezi, să fie cazat în locații izolate de restul comunității.

Până acum, doar Cuba a început vaccinarea minorilor cu vârste mai mari de doi ani, în timp ce SUA sau statele Uniunii Europene au dat undă verde imunizării celor mai mari de 12 ani, amintește Associated Press. În acest moment, autoritățile de reglementare din SUA analizează studiile de siguranță și eficacitate ale vaccinului Pfizer la minori cu vârste între 5 și 12 ani, în vederea autorizării.

Sursa: AP

Sursa foto: Waihs | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday