Potrivit ministerului chinez al Apărării, militarii săi vor călători în Rusia pentru a participa la exercițiile comune “Vostok-2022” care includ și alte țări, precum India, Belarus, Mongolia și Tadjikistan. Participarea Chinei “nu are legătură cu situația internațională și regională actuală”, a transmis ministerul într-un comunicat. Luna trecută, Moscova anunța că exercițiile vor avea loc între 30 august – 5 septembrie. 

Autoritățile chineze au precizat că exercițiile fac parte dintr-un acord bilateral de cooperare anual în curs de desfășurare. Reuters amintește că în ultimii ani au avut loc exerciții comune similare conduse de Rusia, care au implicat și China.

Scopul este aprofundarea cooperării practice și prietenoase cu armatele țărilor participante, creșterea nivelului de colaborare strategică între părți și consolidarea capacității de a răspunde la diferite amenințări de securitate”, mai scrie în comunicat.

Surse: Reuters, Ministerul chinez al Apărării

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday