Realizat la începutul acestui an, la o lună după ce în China a izbucnit primul val al pandemiei, studiul Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor arată că aproape 5% dintre cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan aveau deja anticorpi la Covid-19. 

Autoritățile chineze au raportat oficial puțin peste 50 de mii de cazuri (1%) în Wuhan, menționând însă că nu au fost luate în considerare și cazurile asimptomatice.

Cercetătorii au prelevat probe de la 34.000 de persoane din Wuhan, precum și din întreaga provincie Hubei, dar și de la Beijing, Shanghai și încă alte patru provincii. Aceștia au determinat o prevalență a anticorpilor de 4,43% în Wuhan și de 0,44% în provincia Hubei, din care face parte Wuhan. Totodată ei spuneau că dintre cele 12 mii de persoane testate în afara provinciei Hubei doar două persoane au avut anticorpi pentru coronavirus, ceea cesugera că măsurile luate în Wuhan au împiedicat răspândirea virusului pe o scară mai mare.

Publicarea studiului acum trebuie corelată cu iminența sosirii în China a unei echipe de oameni de știință care vor efectua o investigație legată de originile virusului. Acuzat de lipsă de transarență la începutul pandemiei, Beijingul a acceptat după luni de negocieri această investigație.

Sursa: BBC

Foto: Unsplash/Macau Photo Agency

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday