Update: Potrivit autorităților chineze, bilanțul morților a urcat la cel puțin 46 de persoane. Unele drumuri și case din apropierea epicentrului cutremurului au fost avariate de alunecări de teren, iar liniile de comunicații au fost întrerupte.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,6 s-a produs la aproximativ 43 km sud-est de orașul Kangding, la o adâncime de aproximativ zece kilometri, în jurul orei locale 13. Cutremul a fost resimțit și în capitala regiunii, Chengdu, unde milioane de oameni sunt izolați în case din cauza restricțiile anti-Covid, și în orașul învecinat Chongqing.

China a activat un plan de urgență și a trimis salvatori în districtul Luding, lângă epicentru. Aceștia au ajutat la curățarea drumurilor blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Președintele Xi Jinping a cerut autorităților locale ”să facă din salvarea de vieți o prioritate, să facă tot posibilul pentru a salva oamenii din zonele afectate și să minimizeze pierderile de vieți”.

 

Conform autorităților, cel puțin 21 de persoane au decedat. 14 persoane au murit în districtul Shimian și 7 au fost ucise în districtull Luding din apropiere, în timp ce peste 30 au fost rănite, potrivit postului de stat CCTV.

Regiunea este predispusă la cutremure. În 2008 a avut un cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade, unul dintre cele mai devastatoare din China, în urma căruia circa 90 de mii de oameni au fost uciși. Anul trecut, un cutremur cu magnitudinea 6,0 a lovit regiunea Sichuan, în care trei persoane au murit și 60 au fost rănite.

Surse alternative: The Guardian, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday