Potrivit presei internaționale, autoritățile transmit că în acest moment sunt peste două sute de mii de persoane evacuate și trei milioane de oameni afectați direct de furtunile și inundațiile din ultimele zile.

Biroul de meteorologie a emis o alertă Cod Roșu de furtuni în patru orașe din nordul provinciei Henan. Numărul deceselor include 12 persoane care au murit la metroul din Zhengzhou, la aproximativ 650 km sud-vest de Beijing, inundat la începutul acestei săptămâni. Alte opt persoane sunt date dispărute.

De altfel, Zhengzhou a devenit epicentrul fenomenelor meteorologice extreme din centrul Chinei. Deși furtunile s-au oprit între timp, apele depășesc 1 – 1,5 metri în unele zone, întregi străzi fiind în continuare inundate în multe zone.

Pe măsură ce furtuna s-a extins joi spre nord, peste 73 de mii de persoane au fost evacuate doar din orașul Anyang. În provincia Hebei, două persoane au murit miercuri, când o tornadă a lovit regiunea.

În Xinxiang, un mic oraș din provincia Zhengzhou, cantitățile de apă au ajuns la cele mai mari niveluri înregistrate până acum oficial. Până miercuri seara, mai mult de 470 de mii de persoane și peste 55 de mii de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploile torențiale, guvernul local trimițând o amplă echipă de salvare formată din peste 70 de mii de oameni. 

Surse alternative: Reuters, The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday