HT Aero, o componentă a producătorului auto Xpeng, a oferit publicității câteva informații și un filmuleț (pare generat pe calculator) al unui vehicul zburător, care va putea fi utilizat și terestru. Mașina nu este încă disponibilă pentru a fi comandată, iar HT Aero a adăugat că design-ul final se poate schimba până la lansarea oficială, planificată peste trei ani. 

Mașina arată ca un supersport, cu uși laterale care se deschid în sus, dar nu pentru pasageri ci pentru a expanda două rotoare pliabile care transformă mașina într-un elicopter. Nu este clar cât de greu va fi vehiculul și nici de câtă energie electrică va avea nevoie pentru a putea zbura sau pentru a merge pe șosea. Compania a dat însă asigurări că va dispune de mai multe măsuri de siguranță, inclusiv de parașute. 

HT Aero este sponsorizată de Xpeng și de fondatorul său He Xiaopeng. Compania a obținut săptămâna trecută 500 de milioane de dolari de la un număr de investitori externi.

Vehiculele electrice cu decolare și aterizare verticală au stârnit mult interes din partea producătorilor de automobile și a start-up-urilor. Cu toate acestea, există o serie de provocări pentru ca aceste vehicule să fie utilizate pe scară largă, inclusiv leate de reglementarea zborului, a culoarelor aeriene, dar și de siguranță.

Noul vehicul terestru și aerian al HT Aero a prezentat la evenimentul Xpeng’s Tech Day, unde compania a anunțat și ultima versiune a sistemului său avansat de asistență a șoferului, numit Xpilot 4.0.

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday