Prețul noului autovehicul electric produs de Xpeng vine pe fondul cererii în creștere de vehicule de acest tip, pe piața auto din China.   

Modelul P5, al treilea produs de Xpeng și, totodată, al doilea sedan, după modelul P7, a fost lansat în luna aprilie 2021 și dispune de șase variante diferite, cu prețuri care variază între 21 de mii de euro și 30 de mii de euro. Prețul unui vehicul din gama P7 începe de la 30 de mii de euro, în timp ce Modelul 3 al Tesla are un preț de pornire de aproximativ 34 de mii de euro.

Producătorul auto Xpeng se folosește de o tehnologie numită Lidar (“Light detection and ranging”), care se bazează pe fascicule laser pentru a cartografia mediul înconjurător și pentru a măsura distanța mașinii față de obiectele din jurul acesteia. Patru dintre cele șase versiuni ale modelului P5 sunt dotate cu această tehnologie și cu sistemul avansat de asistență (ADAS), numit XPILOT. Xpeng a livrat, în al doilea trimestru al acestui an, peste 17 mii de vehicule. 

Pe de altă parte, Tesla, care luptă pentru piața chineză, chiar dacă este atacată și criticată vehement de presa din China, a introdus pe piață o versiune mai ieftină a SUV-ului Model Y, care are un preț de pornire de aproximativ 36 de mii de euro. 

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday