Potrivit Ministerului Ecologiei și Mediului din China, poluarea înregistrată a aerului din 339 de orașe s-a îmbunătățit în 2021, deoarece concentrațiile medii de particule periculoase din aer ale tuturor poluanților majori, inclusiv ozon, dioxid de sulf, dioxid de azot și monoxid de carbon, au scăzut, ajungând la 30 de micrograme pe metru cub. 

Regiunea de nord Beijing-Tianjin-Hebei, predispusă la smog (ceață deasă, amestecată cu fum și praf industrial, formată în regiunile industrializate sau în marile orașe), a avut concentrații de particule periculoase de 43 de micrograme în 2021, în scădere cu 5,7%.

Combaterea poluării puternice din regiune a fost o prioritate majoră a statului, în special înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă, care se vor desfășura între 4 și 20 februarie la Beijing și Zhangjiakou din Hebei. În urmă cu o săptămână, potrivit datelor Ministerului chinez al Mediului, concentrațiile de particule periculoase din aer s-au situat la 205 micrograme pe metru cub la Beijing.

Câmpia Fenwei, o altă regiune masiv industrializată din nordul Chinei, a înregistrat o scădere de 0,4%, la 42 de micrograme. Media particulelor periculoase din delta fluviului Yangtze, care include Shanghai, a fost de 31 de micrograme, în scădere cu 11,4%.

Standardul oficial “interimar” al calității aerului din China este de 35 de micrograme, mult peste recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, de doar cinci micrograme.

Sursă: Reuters.

Foto: emerson joe | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday