Apple a luat această decizie pentru a fi în deplin acord cu legea chineză de licențiere. Numărul de jocuri șterse este de patru ori mai mare decât al celor eliminate pe parcursul lunii iunie, conform analiștilor SensorTower, citați de Reuters.

În fapt, a existat o lacună în legislație, care le permitea dezvoltatorilor să lanseze pe piață jocuri cu micro-tranzacții, însă fără a prezenta Apple o licență guvernamentală, lucru care exista în cazul jocurilor Android de multă vreme. Apple a cerut companiilor să prezinte licența până la finalul lunii iunie.

Jocurile eliminate au generat venituri de 34,7 milioane de dolari, și aveau peste 133 de milioane de descărcări. Printre ele: Hey Day, Nonstop Chuck Norris sau Solitare. Randy Nelson, expert SensorTower, arată că este posibil ca titlurile să fie disponibile din nou în AppStore, însă nu a indicat și un termen.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday