Operatorii de internet din China raportează scăderea numărului de utilizatori cu 15 milioane, în condițiile în care tot mai multe afaceri se închid din cauza coronavirusului, scrie Bloomberg.

China Mobile, cel mai mare operator din lume, raportează primul declin net de după anul 2000. Abonamentele companiei au scăzut cu până la opt milioane în primele două luni ale anului.

Și China Telecom anunță că a pierdut 5,6 milioane de utilizatori luna trecută, la fel și China Unicom Hong Kong, care a înregistrat o scădere de 1,2 milioane de utilizatori în ianuarie.

Analiștii cred că scăderea ar putea fi cauzată de lucrătorii migranți, care au deseori câte un abonament la locul de muncă și unul acasă. Scăderea poate veni din scăderea abonamentelor de la locul de muncă.

Acțiunile China Mobile au scăzut cu 2,1% în ședința de luni de tranzacționare din Hong Kong, comparativ cu o scădere de 3,8% pentru indicele de referință Hang Seng Index. China Telecom a scăzut cu 4,5%, în timp ce China Unicom a scăzut cu 3,9%.

Deși scăderea numărului de utilizatori este neobișnuită, totalul este mic în raport cu totalul abonamentelor wireless, care s-a ridicat la 1,6 miliarde pentru cei trei transportatori.

China Mobile spune că coronavirusul afectează extinderea rețelei 5G. „Lucrurile s-ar putea îmbunătăți începând cu această lună pe măsură ce lucrările în fabrici și alte afaceri din China se reiau”. a spus Lane.

Venitul net a scăzut anul trecut la China Mobile cu 9,5%, parțial pe fondul deciziilor guvernamentale pentru reducerea prețurilor și îmbunătățirea serviciilor.

Articolul Bloomberg în forma integrală poate fi citit aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday