Informația a fost comunicată de Ministerul mexican de Externe, în urma unei ședințe online cu omologii din China și țările din zonele mai sus amintite. Ministerul mexican a transmis că poziția oficialilor chinezi este: „Vaccinul dezvoltat va fi un beneficiu public, cu acces universal. De aceea, oferim aceste împrumuturi”, potrivit CNN News.

Andrés Manuel López Obrador, președintele mexican, a mulțumit Chinei pentru această facilitate, precum și pentru ajutoarele primite până acum, notează CNN.

Înainte de întrunirea virtuală, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a lăudat efortul comun al țărilor de pe cele două continente americane, în lupta contra coronavirusului.

La ședința virtuală ministerială au participat și reprezentanți din Argentina, Uruguay, Chile, Columbia, Cuba, Ecuador, Panama, Peru, Costa Rica, Republica Dominicană și Trinidad și Tobago.

Sursă alternativă: CNN News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday