Primarul orașului Yantai, unde se află mina, a confirmat decesele pentru televiziunea publică din China. Nu au fost precizate informații despre ultimul miner blocat în subteran.

“De ieri după-amiază până în acum, salvatorii nu s-au oprit din căutări și au găsit încă nouă mineri care, din păcate, au murit. Alt miner a decedat joia trecută. Corpurile au fost scoase din mină” a declarat Chen Fei, primarul din Yantai.

Pe 10 ianuarie, în urma unei explozii care a provocat surparea unei căi de acces, 22 de mineri au rămas blocați în interiorul minei de aur Hushan. Duminică, autoritățile au reușit să aducă la suprafață 11 persoane.

Autoritățile i-au reținut pe managerii care gestionau lucrările în mină, pentru că au așteptat mai mult de o zi, înainte de a raporta incidentul. China este recunoscută pentru numeroasele accidente miniere, deținând cea mai mare industrie minieră din lume.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday