Presa chineză scrie că Asociația națională de planificare familială va lansa un proiect-pilot, cu scopul de a încuraja femeile să se căsătorească și să aibă mai mult de un copil. Tabloidul Global Times, susținut de statul chinez, scrie că proiectul are în vedere promovarea căsătoriei, a nașterii copiilor la vârste considerate adecvate, încurajarea părinților să își împartă responsabilitățile de creștere a acestora, dar și reducerea costurilor pentru tot ceea ce ține de organizarea nunților. 

Printre orașele incluse în proiectul-pilot se numără Guangzhou și Handan din provincia Hebei. Acesta a fost deja implementat în anumite orașe, inclusiv în Beijing. Anumite provincii chineze au lansat deja o serie de măsuri pentru a încuraja oamenii să aibă copii, inclusiv stimulente fiscale, subvenții pentru locuințe și educație gratuită sau subvenționată pentru a avea un al treilea copil.

Din 1980 și până în 2015, China a impus o politică rigidă în ceea ce privește natalitatea. Familiile au avut voie, în această perioadă, să aibă un singur copil. În acest mod, populația Chinei a scăzut până în punctul în care a fost depășită de cea a Indiei.

Pe parcursul perioadei în care au fost impuse restricții, femeile au fost descurajate să aibă mai mulți copii, pe fondul cheltuielilor mari necesare pentru îngrijirea lor și a faptului că erau supuse discriminării de gen.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday