Analiștii consultați de Reuters anticipau o creștere de 8,1% în perioada aprilie-iunie. Tot ei atenționează că în primul trimestru a fost posibilă o creștere de 18,3% întrucât rezultatele au fost comparate cu cele înregistrate într-o perioadă în care China era în carantină, cu blocaje în mai toate sectoarele economiei.

Economia chineză se confruntă în prezent cu lipsuri la nivelul aprovizionării, generate și de ridicarea prețurilor la materiale și materii prime. Investitorii așteaptă acum noi decizii de relaxare a politicii monetare, după ce săptămâna trecută Banca Centrală a scăzut pragul de numerar pe care băncile private trebuie să-l dețină sub formă de rezerve, măsură ce a injectat în piață 154 de miliarde de dolari.

Potrivit biroului chinez de statistici, producția industrială s-a apreciat în iunie cu 8,3% față de aceeași lună din 2020, în continuarea creșterii de 7,8% din mai. Sectorul vânzărilor cu amănuntul a câștigat 12% luna trecută, peste așteptările analiștilor.

Surse alternative: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday