“Transmitem serios forțelor independenței din Taiwan: cei care se joacă cu focul se vor arde singuri, iar independența Taiwanului înseamnă război”, a declarat joi, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Apărării, Wu Qian.

BBC notează că noul conflict vine și pe fondul unor legături mai strânse între Taiwan și SUA. SUA au reafirmat angajamentul de a sprijini capacitatea de apărare a Taiwanului și au catalogat comentariile Beijingului ca “regretabile”.

La fel ca majoritatea națiunilor, SUA nu au legături diplomatice oficiale cu Taipei. Dar un acord promite că Washingtonul va furniza Taiwanului arme defensive și subliniază că orice atac asupra insulei ar fi considerat o problemă de “serioasă îngrijorare” pentru SUA.

Wu Qian a mai motivat că activitățile militare recente ale Chinei în zonă sunt “acțiuni necesare pentru a aborda situația actuală de securitate din Taiwan și pentru a proteja suveranitatea și securitatea națională”.

Potrivit BBC, noua administrație americană va menține presiunea asupra Chinei privind o serie de probleme, inclusiv drepturile omului, disputele comerciale, Hong Kong și Taiwan, pe fondul deteriorării relației dintre cele două puteri.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday